CV

© 2018: Overname van deze webpagina, of delen ervan, uitsluitend na verkregen toestemming

tim

Over zichzelf en zijn achtergrond vertelt Tim het volgende:

Woon en werk in Vorden, een landelijk gelegen dorp in de Achterhoek, Gelderland. In 1952 ben ik geboren in Kethel, een piepklein dorpje onder de rook van Rotterdam. Van 1980 – 1985  volgde ik een opleiding aan de Hogeschool voor Kunsten in Arnhem,  BV, de vrije richting. Naast het maken van grafiek schilder ik en geef ik sporadisch bij mijn eigen uitgeverij Killa Kossa grafiek uit, meestal in combinatie met poëzie of literaire teksten: ‘Nog één keer voordoen’,  verhaal van Thomas Verbogt met een kleurets van mij (isbn: 978 90 71296 13 0 verschenen februari 2018.)

Als gasdocent heb ik op de Hogeschool voor de Kunsten (ArteZ) in Arnhem gewerkt en ruim 10 jaar als docent  Grafiek op de Gruitpoort in Doetinchem. Daarnaast geef ik regelmatig workshops aan bedrijven en scholen.

Bik
In juni 2006 heb ik mijn Bik-certificaat gehaald bij Edu-Art in Arnhem. Sinds najaar 2006 voer ik met veel plezier Bik-projecten en workshops op gebied van cultuureducatie uit op veel verschillende scholen: basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs.
Tot nu toe heb ik op 160 scholen verspreidt over heel Nederland mijn Bikprojecten gedaan.

Exposities
Exposeer vanaf 1988 o.a. bij het Museum voor Hedendaagse Kunst te Utrecht;   Museum Henriëtte Polak te Zutphen, Espace Austerlitz in Parijs, Museum de Commanderie van sint Jan te Nijmegen, het WEB in Doetinchem, Grafiek Nu in het Singer museum te Laren, KunstHal in Rotterdam, Galerie Piet Clement/Printshop in Amsterdam,  Huntenkunst  Internationaal Podium voor Beeldende Kunst te Ulft, Kruisheren in Denderleeuw (B),  Stadsmuseum/Kunstuitleen te Doetinchem en Galerie Agnes Raben in Vorden.
Kijk  hier  voor mijn kunstwerken.

Kunstuitleen
Ook bij veel (bedrijven) kunstuitlenen, zijn kunstwerken van mij op voorraad, onder andere in Doetinchem, Leeuwarden, Groningen,  Alkmaar,  Utrecht,  Amsterdam, Kunstmagazijn in Nijmegen, Den Haag, Zoetermeer, Eindhoven, Delft, Gouda, Haarlem en Emmeloord. En bij Business Art Service (BAS) in Raamsdonkeer.

Collecties
In de grafiekcollecties van BASF Nederland, KPN Kunstcollectie, Gas Unie, museum de Commanderie van sint Jan in Nijmegen , Arnhems Gemeentemuseum, de Erasmus universiteit te Rotterdam en museum Schloss Moyland (Dld) is werk van mij aanwezig, evenals in talloze particuliere collecties.

Opdrachten Onder andere voor Rabobank, Basf, Ohra, GlaxoSmithKline en Initiaal, de alumni-organisatie van het Plantin Instituut voor Typografie [Plantin Genootschap] maakte ik in opdracht één of meerdere series kleuretsen.     Schermafbeelding 2014-03-27 om 13.30.22