BIK

© 2018: Overname van deze webpagina, of delen ervan, uitsluitend na verkregen toestemming

BIK=Beroepskunstenaar in de klas

Een BIK-er is een beroepskunstenaar die de BIK-opleiding heeft gevolgd. Dit is een post-academische opleiding.
Professionals, die naast hun eigen werkzaamheden als kunstenaar op een basisschool willen werken, om workshops en projecten uit te voeren, volgen deze éénjarige opleiding.
Tijdens de opleiding leert de kunstenaar zijn eigen projecten uit te voeren op een basisschool. Deze opleiding omvat onder andere drie uitgebreide stages op verschillende basisscholen.

Kunst- en cultuureducatie krijgen binnen het basisonderwijs steeds meer een eigen vaste plek. U bent wellicht op zoek naar effectieve manieren om kinderen enthousiast te maken en te houden voor cultuureducatie.
een BIK-er in de klas brengt vanuit zijn eigen praktijk leerlingen in contact met vele vormen van kunst, zowel theoretisch als praktisch.

Kunstenaars die de opleiding ‘Beroepskunstenaars in de klas’ (Bik) hebben gevolgd, kunnen u daar bij helpen. Ik heb in 2006 mijn BIK-certificaat gehaald en heb sindsdien met veel plezier op ruim 160 basisscholen aan ruim 10.000 leerlingen door heel Nederland workshops cultuureducatie gegeven.
Door mijn ruime ervaring ben ik in staat workshops van hoogwaardige kwaliteit te leveren en laat ik tevreden docenten en enthousiaste leerlingen achter, die een bijzondere dag hebben beleefd.

Meer info over de BIK-opleiding

Schermafbeelding 2014-03-27 om 13.30.22